Gyuvecs recept

Gyuvecs recept

Hozzávalók:
30 dkg sertéscomb,
30 dkg birkacomb,
20 dkg füstölt szalonna,
l jó nagy fej vöröshagyma,
1 kis padlizsán,
6 zöldpaprika,
6 paradicsom,
1 dl rizs,
2 nagy burgonya,
só,
őrölt bors,
pirospaprika,
petrezselyemzöld,
1 l leveslé.

Elkészítés:

      A jól megmosott húsokat és a szalonnát külön-külön kis kockákra összevágjuk. A szalonnát saját zsírjában kiolvasztjuk, és a nagyobb kockákra vágott hagymát megpirítjuk benne. A zöldségeket szükség szerint megtisztítjuk, megmossuk, majd felkarikázzuk. A rizst átválogatjuk, megmossuk. Egy előre beáztatott római tál aljára zöldségeket rakunk, majd húst, hagymás szalonnatepertőt, rizst és a többi zöldséget. Közben sóval, borssal, pirospaprikával, finomra vágott petrezselyemzölddel és fokhagymával fűszerezzük. Ráöntjük a leveslét, és szükség szerint annyi vizet, hogy az alapanyagokat éppen ellepje. Az edényre rátesszük a tetejét, és sütőben, közepes hőmérsékleten kb. 2 órán keresztül pároljuk.

Jó tanács: Eredetileg kizsírozott vasfazékban készítették az ételt, fedő helyett pedig frissen gyúrt és az edény pereméhez jól odatapasztott tésztával takarták le a tetejét.

Elkészítés ideje: 2,5óra

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók