Borscs Ukrán módra recept

Borscs Ukrán módra recept

Hozzávalók:
1,5 l húsleves kétféle húsból (300 g marhaszegyből és 150 g sertéslapockából),
300 g cékla,
200 g káposzta,
200 g vegyes zöldség,
200 g burgonya,
1 hagyma,
50 g vaj,
2 evőkanál sűrített paradicsom,
fokhagyma,
só, bors,
babérlevél,
ecet,
cukor,
tejföl.

Elkészítés:

      Egy céklát alaposan megmosunk, és hámozatlanul tesszük a levesbe, hogy szép piros színe legyen. A többi céklát, a zöldséget és a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a vajban megpároljuk, hozzáadjuk a paradicsomot, a fokhagymát, felöntjük a húslevessel, és a fűszerek hozzáadásával 15-20 percig főzzük. Ezután adjuk hozzá a finomra vágott vagy gyalult káposztát, a kockára vágott burgonyát, és puhára főzzük. Közben a levesből kivesszük, meghámozzuk, és reszelve visszatesszük az egészben hagyott céklát. Tálalás előtt egy kevés cukorral, ecettel és tejföllel ízesítjük. A húst tálaláskor kockára vágva tesszük a tálba.

Elkészítés ideje: 60perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók