Borscs recept

Recept elkészítése:

Borscs recept

Hozzávalók:
1,5 liter húsleves (lehet kockából is),
300 g cékla,
200 g káposzta,
200 g vegyes zöldség,
200 g burgonya,
2 hagyma,
1 evõkanál sûrített paradicsom,
fokhagyma,
só, bors,
babérlevél,
ecet,
cukor,
tejföl,
50 g vaj.

Elkészítés:

      Egy céklát alaposan megmosunk, és hámozatlanul tesszük a levesbe, hogy szép piros színe legyen. A többi céklát, a zöldséget és a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a vajban megpároljuk, hozzáadjuk a paradicsomot, a fokhagymát, felöntjük a húslevessel, és a fûszerek hozzáadásával 15-20 percig fõzzük. Ezután adjuk hozzá a finomra vágott vagy gyalult káposztát, a kockára vágott burgonyát, és puhára fõzzük. Közben a levesbõl kivesszük, meghámozzuk és reszelve visszatesszük az egészben hagyott céklát. Tálalás elõtt egy kevés cukorral, ecettel és tejföllel ízesítjük.

Elkészítés ideje: 45perc

Receptek kategória: