Borscs 5. recept

Borscs 5. recept

Hozzávalók 4 személyre:
300 g marhalábszár (leveshús),
1 babérlevél,
2 gerezd fokhagyma,
só, bors,
4 ek. olaj,
400 g cékla,
1 ek. cukor,
2 ek. paradicsompüré,
1-2 ek. citromlé,
1 kis fej hagyma,
1 nagy sárgarépa,
1 nagy fehérrépa,
300 g fehérkáposzta,
1 ek. liszt,
2 dl tejföl,
1 kis csokor snidling.

Elkészítés:

      A húst 1.5 l vízben, a babérlevéllel, a fokhagymával, 1 kk. sóval és 10 szem borssal puhára főzzük. 2 ek. forró olajban kissé megpirítjuk az apróra felkockázott nyers céklát, a cukrot és a paradicsompürét, meghintjük I ek. citromlével és egy kevés sóval, fedő alatt puhára pároljuk. Egy nagyobb edényben, 2 ek. olajban megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a felaprított répaféléket, és a 2x2 cm-es kockákra vágott káposztát, fedő alatt, saját levében puhára pároljuk. Hozzáadjuk a párolt céklát, a felaprózott leveshúst és a leszűrt húslevest, behabarjuk a liszttel simára kevert tejföllel, ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk, jól összeforraljuk. Tetejét megszórjuk a finomra vágott snidlinggel, és tejföllel megpöttyözve tálaljuk.

Elkészítés ideje: 90perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók