Borscs 3. recept

Borscs 3. recept

Hozzávalók:
25 dkg marhahús,
5 dkg zsír,
25 dkg burgonya,
20 dkg cékla,
20 dkg feles káposzta,
5 dkg paradicsom,
5 dkg vöröshagyma,
15 dkg fehérrépa,
5 dkg paradicsompüré,
4 dkg liszt,
1 dl ecet,
1,5 dl tejfel,
1 db babérlevél,
1 g bors, 2 dkg só.

Elkészítés:

      A húst 1,5 l hideg vízben feltesszük főzni. A metéltre összevágott zöldségeket kevés zsírban 20- 30 percig húslével pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és az ecetet. Ha a zöldség puhára főtt, beletesszük a legyalult káposztát, a kockára vágott burgonyát, ráöntjük a kész megszűrt húslevest, beletesszük a borsot, a babérlevelet és 25-30 percig forraljuk. A főzés befejezése előtt 10 perccel gyengén berántjuk. A húst kockára vágva adjuk hozzá. A cikkekre vágott paradicsomot tálalás előtt 5-10 perccel tesszük a levesbe. Tálalásnál minden tányér levesbe teszünk egy evőkanál tejfelt.

Elkészítés ideje: 2óra

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók