Borscs 2. recept

Recept elkészítése:

Borscs 2. recept

Hozzávalók:
60 dkg csontos marhahús,
2 sárgarépa,
1 petrezselyemgyökér,
1 fej hagyma,
15 dkg savanyú káposzta,
15 dkg édes káposzta,
15 dkg cékla,
2 dl tejföl,
só,
szemesbors,
babérlevél,
cukor,
2 evőkanál paradicsompüré,
petrezselyemzöld.

Elkészítés:

      A megmosott húst hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforr, lehabozzuk, sóval, egész borssal fűszerezzük, és mérsékelt tűzön félpuhára főzzük. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, felszeleteljük. A savanyú káposzta levét kicsavarjuk. Amikor a hús már puhul, hozzáadjuk a zöldségeket, 1-2 babérlevéllel, paradicsompürével és egy csapott evőkanálnyi cukorral ízesítjük. Mérsékelt tűzön az egészet készre főzzük. Tálalás előtt a húst kivesszük, kicsontozzuk, felkockázzuk, és a levesbe visszatesszük. Tejföllel elkeverve fogyasztjuk. Külön tálkában finomra vágott petrezselyemzölddel elkevert tejfölt kínálhatunk hozzá.

Jó tanács: Nyáron paradicsompüré helyett friss paradicsommal készítik, savanyú káposzta helyett is édes káposztát használnak, és ecettel savanyítják. Bizonyos vidékeken uborkával gazdagítják, és az is előfordul, hogy hús nélkül, esetleg szalonnával készítik.

Elkészítés ideje: 2,5 óra

vissza a főoldalra

Receptek kategória: