Toscanai sertéssült recept

Toscanai sertéssült recept

Hozzávalók:
40 dk sertéscomb (v. borjú),
75 dk paradicsom,
15 dk mozarella,
2 hagyma,
1,2 dl húsleves,
3 ek olaj,
só, bors,
bazsalikomlevél.

Elkészítés:

2 paradicsomot félreteszünk, a többit kockára vágjuk. 1 ek. forró olajon üvegesre pároljuk a felkockázott hagymát, hozzáadjuk a paradicsomkockákat, felöntjük a húslevessel. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt alacsony hőfokon kb. 10 percig pároljuk. A bazsalikomot néhány levél kivételével felaprítjuk, és a mártásba tesszük. A sóval, borssal fűszerezett félbevágott hússzeleteket 2 ek olajon megpirítjuk. Tűzálló tálba fektetjük. beborítjuk a félretett szeletekre vágott paradicsommal és a mozarellával. Forró sütőbe (grillbe) 2-3 percig sütjük. Borssal és bazsalikomlevéllel díszitjük. Köretnek pirított burgonya és párolt brokkoli illik hozzá.

Elkészítési idő: 30 perc

vissza a főoldalra