Toscanai sertéscsülök recept

Toscanai sertéscsülök recept

Hozzávalók:
2 nyers sertéscsülök,
só, bors,
10 dkg hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
2 sárgarépa,
2 fehérrépa,
egy darabka zeller,
5 dkg zsír,
2 dl paradicsompüré,
1,5 dl fehérbor,
citromhéj,
zöldpetrezselyem.

Elkészítés:

A húst megsózzuk, forró zsírban átforgatjuk, egy kevés vízzel félpuhára pároljuk. A léből kivéve kicsontozzuk, és ujjnyi vastagon fölszeleteljük. A zöldségeket, a hagymát, a fokhagymát, megtisztítjuk, és apróra kockákra vágjuk. Ráöntjük a húsra. Hozzáadjuk a megmaradt pecsenyelevet, a bort, a paradicsompürét, megsózzuk, borsozzuk. Lefedve készre pároljuk a sütőben. A hússzeleteket tálra rakjuk, leöntjük a zöldséges mártással, vékonyra szelt citromhéjjal és finomra vágott zöldpetrezselyemmel hintjük meg.

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk