Toledói töltött csirke recept

Toledói töltött csirke recept

Hozzávalók:
1 csirke,
2 narancs,
2 alma,
2 zsemle,
3 dl tej,
só,
gyömbér,
5 dkg mazsola,
1 tojás,
3 dkg vaj,
1 csipetnyi majoránna,
törött bors,
pirospaprika.

Elkészítés:

A csirkéket kívül-belül bedörzsöljük sóval, borssal, majoránnával, pirospaprikával. Meghámozzuk, és kockára vágjuk a narancsokat, és az almákat elkeverjük 2 dl tejben áztatott zsemlével, a mazsolával 1 tojással, sóval, kevés gyömbérrel. A csirke hasüregébe töltjük, a nyílást lezárjuk. Mély tűzálló tálba tesszük, öntünk alá 1 dl bort 1 dl vizet. Leöntjük forró vajjal, a tálat lefedve sütőben takaréklángon puhára pároljuk. Időközben sokszor meglocsoljuk saját levével. Ha már kezd puhulni, levesszük a fedőt, megkenjük vajjal, és pirosra sütjük.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók