Saltimbocca 2. recept

Recept elkészítése:

Saltimbocca 2. recept

Hozzávalók:
170 dk borjúkaraj (v. sertés szűzpecsenye),
8 szelet pármai sonka (v. hajszálvékonyra szeletelt főtt, füstölt sonka),
1-1 sárga és zöld húsú paprika,
8 ek. Marsala (v. tokaji aszú),
7 dk vaj (v. margarin),
2 ek olívaolaj,
zsályalevél,
só, bors.

Elkészítés:

A kicsumázott, megmosott, paprikát kockára vágjuk. A hús kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk. Minden szeletre 1-1 szelet sonkát és 2-2 zsályalevelet fektetünk. Fogvájóval megtűzzük. Forró olajon megpároljuk a paprikát. sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben megforrósítjuk a 3 dk vajat. A hússzeleteket először a sonkás, majd a másik oldalukon 2-2 percig sütjük. Serpenyőből kivéve melegen tartjuk. A visszamaradt pecsenyelevet felöntjük borral, belekeverjük a maradék vajat. Jól megfűszerezzük és felforraljuk. Mártással leöntve, paprikakocka körettel tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: