Római szelet recept

Recept elkészítése:

Római szelet recept

Hozzávalók:
8 szelet hús,
25 dkg gomba,
5 dkg vaj,
1 dl olaj,
20 dkg metélt tészta,
40 dkg paradicsom,
1 fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 babérlevél,
1 csomó petrezselyem,
1 ágacska rozmaring,
liszt, só, bors.

Elkészítés:

A kivert megsózott borsozott hússzeleteket forró olajban hirtelen megsütjük, és egy tányérra tesszük. Ebben az olajban megpároljuk az apróra vágott hagymát, rátesszük a cikkelyekre vágott paradicsomot, sót, rozmaringot, borsot, babérlevelet, petrezselymet, fokhagymát. A húst visszarakva, fedő alatt, félig puhára pároljuk. A félig párolt húsra rátesszük a gombát, és már együtt pároljuk puhára. A tésztát sós vízben megsózzuk, az olvasztott vajra szedjük, majd egy tál aljára terítjük. Erre rakjuk a húsokat, és végül leöntjük a fűszeres gombás mártással.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: