Római báránysült recept

Recept elkészítése:

Római báránysült recept

Hozzávalók 4 személyre:
1 kg csont nélküli báránycomb,
10 rozmaring levélke,
1 kg burgonya,
2 ek. olaj,
10 dkg vaj,
1 gerezd fokhagyma,
só, bors.

Elkészítés:

A húst többször bevagdaljuk, a vágásokba rozmaringszálakat dugdosunk. Meghámozzuk, és szeletre vágjuk a burgonyát. Az olajat és a vajat elkeverjük, serpenyőben felhevítjük, beletesszük a húst, körberakjuk a burgonyaszeletekkel. A megtisztított és szétnyomott fokhagymagerezdeket rámorzsoljuk a húsra és a burgonyára. A pacsnit 45-60 percig sütjük, levével locsolgatjuk a burgonyaszeleteket. A húst felszeletelve, forrón tálaljuk csészében pecsenyelevével és friss salátát kínálunk hozzá.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: