Palermói sült hal recept

Recept elkészítése:

Palermói sült hal recept

Hozzávalók 6 személyre:
8 szelet tengeri hal,
3 citrom,
1 pohár tejszín,
1 gerezd fokhagyma,
6 ek. (lehetőleg olíva-) olaj,
2 kk. só,
1 kk bors,
halízesítő fűszerkeverék.

Elkészítés:

A halszeleteket mindkét oldalukon megszórjuk sóval, borssal, csipetnyi fűszerkeverékkel. Nagyobb serpenyőt 1 ek. olajjal kikenünk, és a megtisztított fokhagymagerezdekkel jól bedörzsöljük. A serpenyő aljára 2 karikára vágott citromot teszünk, óvatosan ráhelyezzük a halszeleteket, és kevés olajjal meglocsoljuk. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük. A halszeleteket a serpenyőből lapátkanállal kiemeljük, tálra téve melegen tartjuk. A harmadik citrom levét tejszínnel és a serpenyőben megmaradt lével elkeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és állandóan kevergetve 5 percig főzzük. Ezzel a mártással leöntjük a melegen tartott halszeleteket, és forrón, vajas burgonyapürével tálaljuk, citromkarikákkal díszítjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: