Osso buco milánói rizottóval recept

Recept elkészítése:

Osso buco milánói rizottóval recept

Hozzávalók 4 személyre:
1,2 kg borjúlábszár vagy pulykacomb,
2 velőscsont,
25 dk rizs,
20 dk paradicsom,
2 vöröshagyma,
2 sárgarépa,
3 gerezd foghagyma,
1 liter húsleves,
3 dl fehérbor,
1 ek. parmezán sajt,
1 citrom,
1 ek. paradicsompüré,
2-3 ek olaj,
2 ek vaj (margarin),
1 csokor petrezselyem,
fehérbors, só,
sáfrányos szeklice.

Elkészítés:

A megtisztított, megmosott zöldségeket apróra felkockázzuk. A megfűszerezett húst vaslábosban forró olajon megpirítjuk, majd kivesszük. A visszamaradt olajon üvegesre pároljuk a hagymakocka felét. Hozzáadjuk a sárgarépát és a paradicsomot. 2 percig pirítjuk, felöntjük 5 dl levessel és 1 dl borral majd a paradicsompürével, sóval, borssal ízesítjük. Lefedve, előmelegített sütőben 200 fokon (gáz 3 fokozat) kb. másfél órát pároljuk. Hozzáadjuk a velőt, és a rizst felöntjük a maradék levessel és borral. Sáfrányos szeklicével ízesítjük és kevergetve kb. 30 percig főzzük. Végül belekeverjük a reszelt parmezánt. A csíkokra metélt citromhéjat összekeverjük a zúzott foghagymával és a felaprított petrezselyem zölddel. A rizottóra fektetett húst leöntjük a mártással és meghintjük a fokhagymás keverékkel. Citromgerezdekkel és petrezselyem levelekkel díszitjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: