Olasz csirke 2. recept

Olasz csirke 2. recept

Hozzávalók 4 személyre:
1 nagyobb vagy 2 kisebb csirke, de természetesen készülhet csak combból vagy csirkemellből is,
1 hagyma,
4 paradicsom,
1 gerezd fokhagyma,
3-4 kanál liszt,
2 evőkanál vaj vagy margarin,
12 olívabogyó,
1 csomó petrezselyem,
1 dl bor,
só, őrölt bors.

Elkészítés:

A tetszés szerint feldarabolt, de legalább 6-8 részre vágott és lebőrözött csirkét megsózzuk, borsozzuk, lisztbe hempergetjük, és a felhevített vajban minden oldalát megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, kis ideig tovább pirítjuk, majd az egészet nyakon öntjük a borral, és tíz percig fedő alatt pároljuk. A paradicsomot. meghámozzuk, felszeleteljük, a fokhagymagerezdet kettévágjuk, s a húshoz adva újabb tíz percig pároljuk. Ekkor kerül bele az olívabogyó, melyet már csak átforrósítunk. Apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg, és rizzsel tálaljuk. Ízlése szerint ki-ki tovább fűszerezheti az ételt, csak az a fontos, hogy egyik íz se nyomja el a másikat.

vissza a főoldalra