Olasz báránysült recept

Recept elkészítése:

Olasz báránysült recept

Elkészítés:

Az olasz báránysülthöz egy szép, tömör, kicsontozott másfél kilós báránycomb- vagy gerincdarabot minden hártyájától, zsírjától megszabadítunk. Füstölt szalonnával megtűzdeljük, apróra vágott friss rozmaringgal bedörzsöljük, és evőkanálnyi olajon körös-körül megsütjük. Mindig csak egy kevés vizet aláöntve puhára pároljuk, majd tűzálló tálra átemeljük. A pecsenyelevet a zsírjára sütjük, evőkanálnyi reszelt hagymát aranysárgára sütünk benne, és két gerezd tört fokhagymával még fél percig a tűzön kevergetjük. Kiskanálnyi mustárral, púpozott evőkanál paradicsompürével vagy ketchuppal, néhány csepp borecettel meg kiskanálnyi mézzel ízesítjük. Megsózzuk, borsozzuk, a húsra kenjük. 200 fokos (gáz 6. fokozat) sütőbe toljuk, és szép pirosra sütjük. (Vigyázzunk, a méz miatt könnyen megéghet!) Burgonyasalátával kínáljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: