Nápolyi vagdalt hús recept

Recept elkészítése:

Nápolyi vagdalt hús recept

Hozzávalók:
60 dkg kétszer darált sertéshús,
3 zsemle,
2 dl tej,
1 kiskanál reszelt hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
só, törött bors,
kakukkfű,
bazsalikom,
1 kiskanál paprikakrém,
2 tojás,
2 dl olaj,
1 dl húsleves,
1 dl vörösbor,
1 mokkáscsésze feketekávé,
1 mokkáskanál porcukor,
1 babérlevél,
2-3 szem borókabogyó,
1 dl tejföl,
1 evőkanál reszelt sajt.

Elkészítés:

A darált húst összekeverjük a tejben áztatott jól szétmorzsolt zsemlékkel, a reszelt hagymával, a zúzott fokhagymával, sóval, törött borssal, egy csípet bazsalikommal, egy csípet kakukkfűvel, a paprikakrémmel, 2 tojással. Pogácsákat formálunk belőle, majd bő forró olajban mind két felét pirosra sütjük. A húslevest, a bort, a kávét elkeverjük a porcukorral, a babérlevéllel, a borókabogyóval, és fölforraljuk. Beletesszük a húspogácsákat, és 15 percig pároljuk, fedő alatt. Ezután levesszük a fedőt, és még 15-20 percig pároljuk, amíg a mártás be nem sűrűsödik. A tejfölben elkeverjük a reszelt sajtot, a mártásba öntjük, és forrón tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: