Nápolyi húsgombóc recept

Recept elkészítése:

Nápolyi húsgombóc recept

Hozzávalók:

20 dkg darált sertéshús,
20 dkg darált marhahús,
kevés só, bors,
5 dkg zsemlemorzsa,
1 tojás,
4 evőkanál finomra vágott petrezselyem,
4 evőkanál olaj.

A mártáshoz:
1 nagy fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 közepes sárgarépa,
2 zeller zöldje,
1 babérlevél,
2 evőkanál liszt,
1 nagyobb paradicsom,
1 húsleveskocka,
2 evőkanál paradicsompüré,
5 dl vörösbor.

A tálaláshoz:
35 dkg spagetti,
reszelt sajt,
2 evőkanál finomra vágott petrezselyem.

Elkészítés:

Összegyúrjuk a 2 féle darálthúst, hozzáadjuk a fűszereket, a zsemlemorzsát, a felvert tojást, és az egészet jól összedolgozzuk. Megszórjuk petrezselyemmel, és tizenhat húsgombócot formálunk belőle, majd forró olajban megsütjük őket. Az olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, és a kis kockákra vágott sárgarépát. Amikor a hagyma megpuhult, vigyázzunk ne barnuljon meg, hozzáadjuk a babérlevelet és a lisztet, a meghámozott kis kockákra vágott paradicsomot, a szétmorzsolt húsleveskockát, belekeverjük a paradicsompürét, és ráöntjük a bort. Amikor forrni kezd, beletesszük a húsgombócokat, levesszük a lángot, és az edényt lefedve, lassú tüzön 30 percig főzzük. Közben a sós vízben kifőzzük a spagettit, öblös edénybe tesszük, ráhelyezzük a húsgombócokat, ráöntjük a levét, s kevés reszelt sajttal és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: