Milánói recept

Recept elkészítése:

Milánói recept

Hozzávalók 4 személyre:
40-50 dkg darált hús (sertés, pulyka-szerintem ez a jobb),
1 nagy fej vöröshagyma,
2-3 evőkanál sűrített paradicsom,
füstölt szalonna,
sajt, (a füstölt a jobb - trappista),
ízlés szerint: borsikafű, só, csili paprika, piros paprika.

Elkészítés:

A vékony csíkokra vágott szalonnát kisütjük, de ne legyen megpirítva, és annyi legyen a kisült szalonna zsírja, amennyit a hagyma felvesz. A vöröshagymát vékony csíkokra vágjuk, majd üvegesre pirítjuk a kisült zsíron. Fűszerezzük, majd beletesszük a sűrített paradicsomot, felöntjük vízzel. A hús következik. Jól összekeverjük. A víz annyi legyen, hogy éppen ellepje. Amint felforrt fedő alatt addig főzzük, amíg meg nem puhult. Vigyázzunk a víz mennyiségével, hogy ne legyen nagyon híg, ha elkészült. Spagettivel tálaljuk, szórjuk meg bőségesen füstölt sajttal. Fűszerként adhatunk hozzá még, majoránnát VAGY gyömbért is. A szalonnát nem kell kiszedni, ha szeretitek. Szalonna helyett jó más zsiradék is (pl. vaj, zsír, olaj, stb.).

vissza a főoldalra

Receptek kategória: