Liguriai halleves recept

Recept elkészítése:

Liguriai halleves recept

Hozzávalók 4személyre:
1,2 kg vegyes tengeri hal,
1 közepes fej vöröshagyma,
kevés zeller,
egy sárgarépa,
6 evõkanál olaj,
fél pohár száraz fehérbor,
30 dkg paradicsom,
egy gerezd fokhagyma,
egy csokor petrezselyem,
só,
bors,
pirítós kenyér.

Elkészítés:

      A felhevített olajon sárgára pirítjuk a lereszelt hagymát, sárgarépát, zellert, a finomra vágott fokhagymát és a petrezselyemzõld felét, a borral meglocsoljuk, és kis ideig forraljuk. A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk, kockára vágjuk, majd a párolódó zöldséghez keverjük. Másfél liter vízzel felengedjük, és közepes tûzön 20 percig forraljuk. Beletesszük a megtisztított halakat, megsózzuk, megborsozzuk, és puhára fõzzük. A halakat kiszedjük, a nagyobb szálkákat kihúzzuk belõlük, azután a lével együtt áttörjük. Visszateszzük a tûzre, ha szükséges, utánasózunk, amikor forr, beleszórjuk a megmaradt petrezselyemzöldet. A tányérba helyezett pirítósszeletekre tálaljuk.

Elkészítés ideje: 70perc

Receptek kategória: