Halrudacskák tárkonyos zöldbabsalátával recept

Halrudacskák tárkonyos zöldbabsalátával recept

Hozzávalók:
240 ml majonéz,
40 dkg tengeri hal,
1 db burgonya,
10 dkg parmezán sajt,
10 dkg liszt,
2 db tojás,
olaj (a sütéshez),
80 dkg ceruzabab,
2 db lilahagyma,
2 db piros húsú paprika,
3-4 szál friss tárkony,
1 teáskanál tárkonyecet,
ételízesítő.

Elkészítés:

A halszeleteket ujjnyi vastagságú rudacskára vágjuk, és ételízesítővel meghintjük. A reszelt burgonyából, sajtból, lisztből, tojásból, kevés vízből és parányi sóból sűrű masszát készítünk. A lisztbe forgatott halrudacskákat a masszába mártjuk, és bő forró olajban hirtelen aranysárgára sütjük. A majdnem puhára főzött zöldbabot, lehűtjük és lecsöpögtetjük, a majonézzel, az egyformára vágott lilahagymával, paprikával, tárkonnyal és tárkonyecettel lazán összekeverjük. Tálaláskor a halrudacskákat a tárkonyos zöldbabsalátával körítjük, és citrommal díszítjük.

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk