Florentin pacal recept

Recept elkészítése:

Florentin pacal recept

Hozzávalók:
1 kg előfőzött pacal,
2 fej hagyma,
2 kanál olívaolaj,
2 gerezd fokhagyma,
fél kg paradicsom,
frissen reszelt parmezán,
2 fiatal zeller,
1 pohár bor,
1 karotta,
1 csomó zellerzöld,
1 csomó bazsalikom,
só, frissen őrölt bors.

Elkészítés:

A pacalt felcsíkozom. Finomra vágom a tisztított zellert, karottát, hagymát és fokhagymát. A paradicsomot lehéjazom és felkockázom. Egy nagy fazékban felforrósítom az olajat, az apróra vágott hagymát zsíron megpirítom, rászórom a paprikát, hozzáadom a sűrített paradicsomot, a bort és még egy pohárnyi vizet. Beleteszem a pacalt, és kb. fél óráig párolom (fedetlenül). Egy római tálba teszem, megszórom a sajttal, a morzsával, rámorzsolom a vajdarabkákat, és a sütőben szép pirosra sütöm.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: