Szórt narancsos túrós recept

Szórt narancsos túrós recept

Hozzávalók:
25 dkg rétesliszt,
15 dkg porcukor,
20 dkg vaj vagy margarin,
50 dkg tehéntúró,
2 nagy narancs,
10 dkg mazsola,
4 dl tej,
2 egész tojás,
1 teáskanál sütőpor,
csipetnyi só,
a tetejére pedig kevés narancslé.

Elkészítés:

A lisztet, a sütőport, 1 narancs reszelt héját, csipetnyi sót és a porcukrot tálban összekeverem (de csak összekeverem, mert folyadék nélkül nem lehet összegyúrni). Egy közepes nagyságú tepsit 10 dkg vajjal nagyon vastagon bekenek. A lisztes keverék felét beleszórom, majd a krumplinyomón keresztül átpréselt tehéntúrót rászórom. Rászórom még a megtisztított mazsolát, a meghámozott és kis kockákra vágott narancs húsát, és ugyancsak rászórom a megmaradt lisztes keveréket. A maradék vajat apró darabokban elosztom a tetején, majd egyenletesen ráöntöm a közben összekevert tejes tojást. Előmelegített, forró sütőbe tolom, és 5 percig erős lángon, ezután 25-30 percig kis lángon sütöm. Akkor jó, ha a teteje szépen megpirult és a beleszúrt tűre már nem ragad a masszából. Hagyom kihűlni, fogyasztás előtt pedig kevés narancslével megöntözöm. Kockákra vágva kínálom. Rendkívül egyszerű, gyors sütemény.

The Mountain - 3D pólók