Sevillai karaj recept

Recept elkészítése:

Sevillai karaj recept

Hozzávalók:
1 kg karaj,
5 dkg margarin,
1 kiskanál méz,
1 evőkanál tejföl,
4 narancs,
2 evőkanál mustár,
só.

Elkészítés:

A karajt megsózzuk, megkenjük mustárral, és egy kevés forró margarinban megforgatjuk. Egy kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt félig megpároljuk. A narancsok héját lereszeljük, és egy kevés vízben megpároljuk, majd leszűrjük. A leszűrt levet a húsra öntjük, és ezzel egész puhára pároljuk. A narancsok levét kicsavarjuk, keverünk bele mézet, és megkenjük vele a tűzálló tálra rakott húst, és sütőben pirosra sütjük. Ha megpirult, kiemeljük, levébe keverünk egy kanál tejfölt, és forrón tálaljuk.

Receptek kategória: