Narancsvirág marcipánbonbon recept

Recept elkészítése:

Narancsvirág marcipánbonbon recept

Hozzávalók:
50 dkg marcipán,
1/2 dl narancslikőr,
10 dkg porcukor,
10 dkg cukrozott narancshéj,
25 dkg kristálycukor,
1 g narancsszínű színezékpor.

A karamell:
30 dkg cukor,
1 dl víz,
2 evőkanál méz.

Elkészítés:

A marcipánt a finomra darált narancshéjjal, a porcukorral, a narancslikőrrel és a színezékkel jól összegyúrjuk, és porcukorral meghintett lapon, mintegy egy centiméter vastagságúra kinyújtjuk, majd 2 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle. A Narancsvirág marcipánbonbon úgy az igazi, ha a marcipánkarikák tetejére, virágmintára kiszúrt, cukorban eltett narancshéj kerül, amit kristálycukorral főzött, karamellbe mártunk. Ehhez megadjuk a karamell receptjét is. A cukrot és a vizet nyeles edénybe tesszük, s amikor forr, vizes ecsettel körbemossuk, hogy az odatapadt cukor is maradéktalanul az oldatba kerüljön. Teaszűrővel leszedjük a habját, hozzáadjuk a mézet, és addig főzzük, amíg a főzet el nem éri a töréspróbát. Ez sem átléphetetlen akadály. Fakanállal mintát veszünk a cukorból, hideg vízbe csurgatjuk, és ha ott a kezünkkel megtapintva a cukor nem hajlik, hanem törik, akkor jó.

Egy jó tanács: amikor a mézet a cukorhoz hozzáadtuk, már nem szabad kevergetni, mert a karamell könnyen kikristályosodik.
Az egész csak látszatra bonyolult, s a végeredmény a kitartó háziasszonyt igazolja.

Receptek kategória: