Zamatos alma-muffin recept

 Zamatos almamuffin recept

Hozzávalók:
24 dkg liszt,
másfél kiskanál sütőpor,
1 kiskanál fahéj,
negyed kiskanál reszelt szerecsendió,
10 dkg barnacukor,
2 db meghámozott,
apróra vagdalt alma,
1 simára kevert tojas,
2 dl tej,
5 dkg olvasztott vaj.

Elkészítés:

      A sütőt forróra (200 fok) bemelegítjük, a muffin formák alját olajjal kikenjük. A lisztet a sütőporral és a fűszerekkel elkeverjük. Külön edényben elkeverjük a tojást a tejjel, az olvasztott vajjal és a cukorral, meg az almadarabkákkal. Ezután belekeverjük a fűszeres lisztet, és lazán, villával összeforgatjuk a masszát, amíg teljesen át nem nedvesedik. A tésztamasszát a formákba kanalazzuk, kb. kétharmad részig, mert megnő sütés közben. Kb. 30-40 perc alatt sül készre. Ezt a tésztát is szoktam (alma nélkül) apróra vágott csokival, mazsolával, kandírozott narancshéjjal is kombinálni. Az eredeti recept "réteslisztet" javasolt, de bevallom őszinten, nekem jobban ízlik normál finomlisztből. A barna cukor nem feltétlenül kell bele, de ettől barnásabb színe, és érdekesebb íze lesz.

Elkészítés ideje: 45perc

The Mountain - 3D pólók