Tojásmentes kávés-mazsolás muffin recept

Recept elkészítése:

Tojásmentes kávés-mazsolás muffin recept

Hozzávalók:
3 csésze liszt,
2 teáskanál szódabikarbóna,
1 teáskanál sütőpor,
2 csésze kifőzött kávé,
1 ½ csésze kristálycukor,
½ csésze vaj,
1 csésze mazsola,
2 teáskanál fahéj.

Elkészítés:

      A sütőt 175 °C-ra előmelegítjük. A muffinformákat kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük. Összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával és a sütőporral. Egy kisebb fazékban összekeverjük a kávét, a cukrot, a vajat, a mazsolát és a fahéjat, majd forrásig melegítjük, ezután szobahőmérsékletűre hűtjük. A kávés masszához hozzáadjuk a lisztes keveréket. A tésztát a formákba töltjük, és 20-25 percig sütjük.

Elkészítés ideje: 40perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: