Tojásmentes csokis muffin recept
Hozzávalók: 1 csésze liszt, 1 csésze kristálycukor, 3 evőkanál kakaó, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál sütőpor, ½ teáskanál só, 1/3 csésze növényi olaj, 1 evőkanál ecet, 1 teáskanál vanília kivonat/aroma (vagy: 1 csomag vaníliás cukor), 1 csésze víz.
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra, a muffinformákat előkészítjük: muffinpapírral kibéleljük. A lisztet összekeverjük a kakaóval, a szódabikarbónával, a sütőporral, a cukorral és a sóval. Ehhez a keverékhez keverjük hozzá az olajat, az ecetet, a vanília kivonatot és a vizet. A masszát a muffinformákba kanalazzuk, és 15-20 perc alatt készre sütjük. Tipp: A tésztához adhatunk apróra vágott csokit vagy diót.
Elkészítés ideje: 40perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges