Tejberizses-lekváros muffin recept

Tejberizses-lekváros muffin recept

Hozzávalók:
1 teáskanál fahéj,
26 dkg liszt,
2 teáskanál sütőpor,
½ teáskanál szódabikarbóna,
2 tojás,
0,8 dl olaj,
14 dkg cukor,
20 dkg vaniliás tejberizs,
0,6 dl (kávé)tejszin,
meggylekvár.

Elkészítés:

      A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra, a formákat kikenjük vajjal vagy kibéleljük papírral. A lisztet összekeverjük egy tálban a fahéjjal, a sütőporral és a szódabikarbónával. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat és a tejszínt. A kétféle keveréket összekeverjük, beleforgatjuk a tejberizst. A formákat kb. harmadig feltöltjük a masszával, rakunk mindegyikre 1 teáskanál lekvárt, utána ismét massza következik. A formák csak 2/3-ig legyenek megtöltve! 20-25 percig sütjük.

Elkészítés ideje: 40perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók