Sárgabarackos muffin recept
Hozzávalók:
30 dkg sárgabarack,
20 dkg liszt,
2½ teáskanál sütőpor,
3 dkg hámozott mandula,
10 dkg vaj,
10 dkg cukor,
3 tojás,
1 csomag vaníliáscukor,
1 csipet só,
½ teáskanál citromhéj,
0,5 dl tejszín.
Elkészítés:
A barackokat meghámozzuk, kimagozzuk, apróra vágjuk. A vajat a cukorral, a tojásokkal, a vaníliáscukorral, a sóval, a citromhéjjal és a tejszínnel habosra keverjük. Összekeverjük a lisztet a sütőporral éés a mandulával, majd kis adagonként a vajas masszához adagoljuk, végül belekeverjük a barackdarabokat is. Az elkészült tésztát kivajazott muffinformákba öntjük, majd 190 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Elkészítés ideje: 60perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges