Sárgabarackos muffin II. recept

Recept elkészítése:

Sárgabarackos muffin II. recept

Hozzávalók:
25 dkg sárgabarack,
26 dkg liszt,
9 dkg zabpehely,
2 teáskanál sütőpor,
½ teáskanál szódabikarbóna,
1½ teáskanál fahéj,
1 csipet só,
2 tojás,
1,2 dl növényi olaj,
14 dkg cukor,
24 dkg joghurt.

Elkészítés:

      A barackokat meghámozzuk, kimagozzuk, apróra vágjuk. A tojásokat az olajjal, a cukorral és a joghurttal habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a zabpehellyel, a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal és a sóval, majd ezt a keveréket kis adagokban hozzáadjuk a joghurtos masszához, végül belekeverjük a barackdarabokat is. Az elkészült tésztát kivajazott muffinformákba öntjük, és 190 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

Elkészítés ideje: 60perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: