Csokis muffin recept

Csokis muffin recept

Hozzávalók:
10 dkg étcsoki,
10 dkg vaj,
2 tojás,
15 dkg cukor,
10 dkg narancsdzsem,
3 evőkanál friss narancslé,
1 teáskanál sütőpor,
15 dkg liszt.

Elkészítés:

      Ha azonnal készítjük, akkor mielőtt elkezdjük összekeverni a muffintésztát, melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra (gázsütő 4-es fokozat). (Ha csak másnap sütjük az előző nap összekevert tésztát, akkor is előmelegített sütőben süssük!) A tésztához olvasszuk meg gőz fölött (vagy mikrohullámú sütőben) az apróra tört étcsokit és a kockára vágott vajat. Amikor már lágy a csokis vaj, vegyük le a gőzről, hogy langyosra hűlhessen. A Mérő-mixben habosra keverjük a tojásokat a cukorral, majd keverjük hozzá a narancsdzsemet, az átszűrt narancslevet és a langyos vajas csokit. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral és gyors mozdulatokkal hozzákeverjük a tésztához. A tésztát süthetjük azonnal, akkor az összekeverés után töltsük bele a kivajazott (vagy sütőpapírral bélelt) muffinformákba, vagy a lezárt Mérő-mixben betesszük éjszakára a hűtőbe. Az előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt sülnek meg muffinok.

Elkészítés ideje: 60perc

vissza a főoldalra