Csokis muffin III. recept
Hozzávalók:
10 dkg étcsoki,
10 dkg vaj,
2 tojás,
15 dkg cukor,
10 dkg narancsdzsem,
3 evőkanál friss narancslé,
1 teáskanál sütőpor,
15 dkg liszt.
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 175 °C-ra. A muffinsütőt kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük. Gőz fölött megolvasztjuk az apróra tört étcsokit és a kockára vágott vajat, majd langyosra hűtjük. Elektromos kézi habverővel habosra keverjük a tojásokat a cukorral, majd fakanállal belekeverjük a narancsdzsemet, az átszűrt narancslevet és a langyos, vajas csokit. A lisztet összeszitálom a sütőporral és gyors mozdulatokkal hozzákeverem a tésztához. A tésztát a formákba töltjük, kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Elkészítés ideje: 60perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges