Cseresznyés muffin recept

Cseresznyés muffin recept

Hozzávalók:
5 dl tej,
1 csipet só,
12,5 dkg búzadara,
35 dkg magozott cseresznye (befőtt is lehet),
3 tojás,
6 dkg vaj,
12,5 dkg cukor,
1 csomag vaniliás cukor,
½ teáskanál citromlé,
7,5 dkg darált mandula.

Elkészítés:

      A tejet elkeverjük a sóval és a búzadarával, állni hagyjuk 2-3 óráig. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, a formákat kivajazzuk vagy kibéleljük papírral. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgájákat a cukorral, a vaníliáscukorral és a vajjal habosra keverjük. A tojásos masszához hozzáadjuk a citromlevet, a búzadarás keveréket, majd a darált mandulát. Fakanállal óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét és a cseresznyét. Formákba töltjük (2/3-ig), 20-25 perc alatt készre sütjük.

Elkészítés ideje: 60perc

Kiemelt partnerünk