Citromos-mandulás muffin recept

Recept elkészítése:

Citromos-mandulás muffin recept

Hozzávalók:
2 alaposan megmosott citom,
3 tojás,
15 dkg őrölt mandula,
1 teáskanál sütőpor,
15 dkg cukor.

Elkészítés:

      A citromokat beletesszük egy kis lábosba, és annyi vizet öntötünk rájuk amennyi ellepte őket. Miután felforrt a víz, lejjebb vesszük a lángot, és fedő alatt húsz percig kis lángon forraljuk a gyümölcsöket. (Ennyi idő elég ahhoz, hogy megpuhuljanak, aztán kell még további harminc perc hogy kezelhető hőmérsékletűvé hűljenek.) A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra, közben elkészítjük a tésztát: A citomokat félbevágjuk, a magokat egy kés hegyével kipiszkáljuk belőlük, és a mag nélküli gyümölcsöket falatnyi darabkákra vágjuk. (héjával együtt!) Elővesszük a késes betétű robotgépet, és máris beletehetjük a citomdarabokat. Ehhez jönnek a tojások, és addig keverjük, míg szinte sima massza lesz belőle. Maradhatnak benne helyenként kis citomhééjdarabkák de azok nagyon finomak lesznek a kész muffinokban. Hozzászórjuk még a péphez az őrölt mandulát, a sütőport és cukrot, és megint jöhet a gép. Ezzel kész van a tészta, és mehet a horpadásokba, majd a meleg sütőbe. 25-30 perc alatt sülnek meg, és több napig nagyon finomak.

Elkészítés ideje: 80perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: