Birsalmás muffin recept
Hozzávalók:
2 csésze liszt,
1 csomag sütőpor,
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék,
1 teáskanál fahéj,
½ teáskanál szódabikarbóna,
1 csomag vaníliás cukor,
2 tojás,
½ csésze cukor,
½ csésze olvasztott vaj,
1 csésze tej vagy birsalmakompótlé,
3-4 közepes birsalma.
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, a muffinformákat kibéleljük papírral. A birsalmákat meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal és a fűszerkeverékkel. A tojások sárgáját habosra keverjük a vaníliás cukorral, a cukorral, hozzáadjuk a vajat. A lisztes keveréket a tejjel felváltva adagoljuk a tojásos masszához, majd belekeverjük a kockára vágott almát. A tojásfehérjékből kemény habot verünk egy csipet sóval, és a masszához adjuk. A tésztát a formákba kanalazzuk, és 15-20 perc alatt készre sütjük.
Elkészítés ideje: 60perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges