Almás-szilvás muffin recept
Hozzávalók:
1 alma,
10 szilva,
5 dkg kukoricapehely,
26 dkg liszt,
2 teáskanál sütőpor,
½ teáskanál szódabikarbóna,
1 teáskanál fahéj,
1 csipet gyömbérpor,
1 csipet szerecsendió,
13 dkg vaj,
6 dkg barna cukor,
8 dkg kristálycukor,
2 tojás,
2,8 dl író.
Elkészítés:
Az almát és a szilvákat megmossuk, kimagozzuk és darabokra vágjuk. A kukoricapelyhet összetörjük. Összekeverjük a kukoricapelyhet, a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat, a gyömbért és a szerecsendiót. Egy másik tálban habosra keverjük a vajat a cukorral, a tojásokkal és az íróval. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és az alma és szilva darabkákat. A masszát a kivajazott formákba töltjük, 20-25 perc alatt előmelegített sütőben (190 °C-ra) megsütjük.
Elkészítés ideje: 40perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges