Almás-narancsos muffin recept

Recept elkészítése:

Almás-narancsos muffin recept

Hozzávalók:
1 csésze liszt,
1/2 csésze narancsos (vagy natúr) joghurt,
2 tojásfehérje,
2 evőkanál almaszósz,
3 evőkanál cukor,
1/4 teáskanál só,
3/4 teáskanál sütőpor,
3/4 teáskanál reszelt narancshéj,
1/2 teáskanál vanília aroma (vagy 1 csomag vaníliáscukor),
1 csésze apróra vágott (vagy durvára reszelt) alma,
1 evőkanál almalé,
1/8 teáskanál szódabikarbóna,
1/8 teáskanál fahéj.

Elkészítés:

      A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük, a muffinformákat kivajazzuk. Összekeverjük a lisztet, sütőport, sót, fahéjat és a szódabikarbónát. A tojásfehérjéket habbá verjük, majd hozzáadjuk a joghurtot, az alma szószt, cukrot, az aromát, az almalevet, a narancshéjat és az almadarabokat. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd a masszát a formákba (2/3-ig) töltjük, 20-25 percig sütjük.

Elkészítés ideje: 40perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: