Mézpuding mézes almaraguval recept

Mézpuding mézes almaraguval recept
Hozzávalók:

A pudinghoz:
4 tojás,
1 kisebb vaníliarúd,
4 dl tej,
9 evőkanál méz.

Az almaraguhoz:
1 kg piros és zöld alma vegyesen,
5 evőkanál méz,
2 evőkanál mazsola.

Elkészítés:

A tojásokat tálba ütjük, kissé felverjük. A vaníliarudat hosszában kettévágjuk, a belsejét kiskéssel kikaparjuk, a tojáshoz adjuk. A tejjel hígítjuk, majd 3 evőkanálnyi mézet is belecsurgatunk. A többi mézet serpenyőbe töltjük és közepes lángon, kevergetve 3-4 perc alatt világosbarnára karamellizáljuk. 4, egyenként kb. 2 decis tűzálló pudingformát forró vízzel kiöblítünk, és a karamellt beletöltjük. Rövid ideig pihentetjük, a tejes tojásos keverékkel megtöltjük, és vízzel félig telt tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal (170 fok, légkeveréses sütőben 155 fok) 35-40 percig gőzöljük. Amíg gőzölög a puding, elkészítjük az almaragut. Ehhez a gyümölcsöt megmossuk, letörölgetjük, majd héjastól - persze a magháza nélkül - kb. 1,5 centis kockákra vágjuk. A mézet nagyobb serpenyőbe töltjük, közepes lángon, kevergetve kb. 3 perc alatt világosbarnára karamellizáljuk, majd az almát meg a mazsolát beleszórjuk. Továbbra is közepes lángon, meg-megkeverve úgy 8 percig pároljuk. A kész pudingokat azon forrón 4 tányér közepére borítjuk, és a forró almaragut köré halmozzuk.

Elkészítési idő: 50 perc

The Mountain - 3D pólók