Mézes-mázas recept

Mézes-mázas recept
Hozzávalók:

25 dkg méz,
6 dkg margarin,
25 dkg finomliszt,
5 dkg tört mandula,
fél teáskanálnyi reszelt citromhéj,
egy késhegynyi őrölt szegfűszeg,
egy csipetnyi porrá tört kardamom mag,
egy zacskó szalalkáli (ammónium-bikarbonát),
liszt a tészta nyújtásához,
sütőpapír a tepsibe (vagy helyette margarin a bekenéséhez)

A díszítéshez:
2-3 evőkanál citromlé,
8 dkg porcukor,
manduladarabkák,
kandírozott gyümölcs,
pisztácia a díszítéshez.

Elkészítés:

A mézet és a margarint felforraljuk egy lábaskában, majd levesszük a tűzről, apránként beleszórjuk a lisztet, a tört mandulát és a fűszereket, majd beledolgozzuk a kevés tejben feloldott szalakálit (legjobb az elektromos habverő spiráljával összekeverni). A tésztát szobahőmérsékleten letakarva egy napig állni hagyjuk, majd másnap belisztezett munkafelületen kinyújtjuk, és vagy formákat szaggatunk belőle, vagy éles késsel kis négyszögeket vágunk. A tepsibe helyezett süteményt bekenjük egy kis vízzel, majd forró sütőben 10 percig sütjük. Közben a citromlét kikeverjük a porcukorral, és a még forró süteménydarabokra kenjük. Rögtön belenyomkodjuk a díszítésül szánt mandulát vagy kandírozott gyümölcsöt.

The Mountain - 3D pólók