Mézes-krémes II. recept

Mézes-krémes II. recept
Hozzávalók:

2 csomag mézes lap (2 x 3 lap),
3 dl. tej,
3-4 evőkanál gríz,
15 dkg. cukor + 1 db vanília aroma,
20 dkg ráma,
savanykás lekvár (én saját eltevésű sárgabarack lekvárt használok),
csoki máz (3-4 evőkanál kakaó, ua. cukor, víz, ráma).

Elkészítés:

3 dl tejet felteszünk forrni, mikor forrni kezd, a grízt állandó keverés mellett belefőzzük, s addig keverjük, amíg sűrű nem lesz. Mikor már csak langyos, belekeverjük a cukrot, az aromát és a rámával jól kikeverjük (én habverővel szoktam). Két lapot egymás mellé fektetek és először lekvárral, aztán a krémmel nem túl vékonyan megkenem, s így folytatom, amíg a lapok tartanak. A tetejét nem kell megkenni, mert arra jön a csokimáz. Én magam készítem, de lehet olvasztott csokival is. Házi csokimáz: 3-4 evőkanál kakaót, ugyanannyi cukrot és nagyon kevés vizet összekeverek, majd felteszem melegedni. Mikor forrni kezd, beledobom a rámát (vajat) és hagyom elolvadni. A kész mázat a sütemény tetejére öntöm, s egyenletesen elosztom egy kés fokával. Hűvös helyen legalább 1 napot hagyom pihenni, majd vékony szeleteket vághatunk belőle, de mindig csak annyit, amennyit megeszünk.

The Mountain - 3D pólók