Mézes kenyérpuding II. recept

Mézes kenyérpuding II. recept
Hozzávalók:

16 dl tegnapi kenyér kockára vágva,
6 dl tej,
2 dl half-and-half (fele-fele = világos és barna sör keveréke),
6 db tojás összehabarva,
1 evőkanál reszelt narancshéj,
1 teáskanál vanília,
1 teáskanál őrölt fahéj,
mézkrém mártás* a kínáláshoz.

Elkészítés:

Terítsük el a kenyeret egy enyhén kivajazott, kb. 2 literes, lapos (kerek) fém tál fenekén. Egy közepes keverőtálban alaposan keverjük össze a maradék hozzávalókat és öntsük ezt a keveréket a kenyérdarabokra. Legalább 1 óra hosszat hagyjuk állni, vagy addig, míg a kenyér fel nem issza a levet. 180C°-os sütőben süssük kb. 45 - 50 percig, addig, amíg olyan nem lesz, hogy a közepébe szúrt kés tisztán húzható vissza belőle. Ez a mennyiség mintegy 8 - 12 adagos. A receptet felezni is lehet.

*Mézkrém mártás
Egy közepes méretű tálban verjünk habbá 2 dl tejszínt. Lassan adjunk hozzá fél deciliter mézet, közben folyamatosan verve, míg csak olyan kemény nem lesz, hogy "megáll benne a kanál". Ekkor még verjünk bele egy evőkanálnyi rumot, vagy fél teáskanálnyi rumaromát. Kb. 4 dl lesz belőle.

The Mountain - 3D pólók