Mézes gyümölcstorta recept

Mézes gyümölcstorta recept
Hozzávalók:

4 db tojás,
3 dl porcukor,
3 dl méz,
2 dl presszókávé,
2,5 dl főzőmargarin,
1 kg rétesliszt,
3 teáskanál sütőpor,
1 teáskanál szódabikarbóna,
1 db narancs frissen reszelt héja,
1/2 db narancs frissen facsart leve,
1/2 db citrom frissen facsart leve,
1 teáskanál őrölt fahéj,
2 dl apróra metélt dióbél,
2 dl mazsola,
2 dl (maraschino) cseresznyebefőtt,
7 dkg apróra kockázott vegyes cukrozott gyümölcs (vagy gyümölcszselé).

Elkészítés:

Keverjük össze a tojást, a cukrot és a mézet. Ezután verjük hozzá a margarint, jól összekeverve az egészet. Adagoljuk hozzá felváltva a lisztet, a fahéjat és a kávét kis adagokban, folyamatosan kevergetve közben. A sütéshez zsírozott sütőpapírral bélelt formát használjunk. Először öntsük a tészta felét a formába, majd terítsük el rajta a gyümölcsből, a narancshéjból és a dióból készített keverék felét. Ezután öntsük rá a tészta másik felét, majd terítsük be a gyümölcskeverék maradék felével, amihez előzőleg még a cseresznyebefőtt levét is hozzákevertük. 160° C-osra előmelegített sütőben süssük 30 - 40 percig, addig, míg a torta közepébe szúrt hideg késpenge tisztán nem húzható ki onnan. A lehűlt torta tetejét tejszínhabbal, és az abba nyomott cseresznyebefőttel díszíthetjük.

The Mountain - 3D pólók