25 dkg liszt,
4 tojás,
10 dkg cukor,
17 dkg akácméz,
17 dkg vaj vagy margarin,
50 dkg tehéntúró,
2 dl tejszín,
3-4 evőkanál tej,
30 dkg vegyes bogyós gyümölcs (pl. málna, eper, szeder, ribizli, áfonya),
1 teáskanál sütőpor,
1 teáskanál citromlé,
néhány csepp vaníliaaroma,
néhány csepp rumaroma,
csipetnyi só.
A zsiradékot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mézet, a tojásokat és az aromákat. A lisztet összevegyítjük a sütőporral, és a krémbe szitáljuk. Belekeverjük a tejet is. A gofrisütőt felmelegítjük, olajjal vékonyan kikenjük, és a tésztából aranysárga lapokat sütünk. Az átpasszírozott tehéntúrót kikeverjük a cukorral és a citromlével. Belevegyítjük a kemény habbá vert tejszínt, és óvatosan beleforgatjuk a megmosott, lecsöpögtetett gyümölcsöket. A túrókrémet a gofrikkal kínáljuk. 10 darab lesz belőle.
Elkészítési idő 45 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges