Mézes csokoládétorta recept

Mézes csokoládétorta recept
Hozzávalók:

4 dl átszitált finomliszt, 1,5 teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál só, 1 dl főzőmargarin, 3 dl méz, 1,5 dl víz, 1 teáskanál vanília, 2 db tojás (nem felverve), 8 dkg olvasztott keserű étcsokoládé.

Elkészítés:

Addig keverjük a margarint, míg meg nem lágyul. Rászitálva keverjük hozzá a száraz hozzávalókat. Egy másik tálban keverjük össze a mézet, a vizet és a vaníliát. A mézes keverék felét és a tojásokat adjuk a tésztához. Addig keverjük, míg a liszt meg nem nedvesedik, majd egy percig verjük a keverőgéppel. Ezután adjuk hozzá a maradék folyadékot és (a szobahőmérsékletre lehűtött) olvasztott csokoládét, majd verjük további két percig. A tészta híg lesz. Zsírozzunk ki (kb. 22 cm-es) kerek tortalapsütő formákat (4 db-ot), béleljük ki az aljukat sütőpapírral. Egyben is megsüthetjük a tésztát, egy kb. 25 x 25 x 5 cm-es, kizsírozott, sütőpapírral kibélelt tepsiben. Öntsük a tésztát a sütőformá (k) ba. A tortalapsütő formákat 30 percig, a tepsit 40 percig süssük, 175° C-os, előmelegített sütőben. Kedvenc fehér (vagy csokoládé) krémünkkel kenhetjük meg a tortát.

The Mountain - 3D pólók