Meselmen recept

files/images/mezes/mezes.jpg
Hozzávalók

50 dkg finomliszt,
1 dl méz (a sütéshez),
1 dl finom étolaj (a tésztához),
1/2 teáskanál só,
1/2 teáskanál szódabikarbóna,
3 dl finom étolaj (a sütéshez),
1,5 dl méz (a kenéshez),
15 dkg hámozott, apróra vágott mandula vagy pisztácia.

Recept elkészítése:

Keverjük jól össze a lisztet, a sót, a szódabikarbónát, az 1 dl mézet és az 1 dl étolajat. Adjunk hozzá annyi vizet, hogy meggyúrva közepes keménységű tésztát kapjunk. Pihentessük fél óra hosszat. Ezután belisztezett gyúrótáblán nyújtsuk ki kb. fél centi vastagra, és 5-6 cm átmérőjű kerek formával szaggassuk ki (csillag, félhold, stb. formát is használhatunk). A kiszaggatott süteményeket igen forró étolajban süssük világos aranybarnára, és a megsült darabokat helyezzük papírra, hogy a felesleges olaj lecsurogjon róluk. Ha kihűltek, valamennyit kenjük meg mézzel és szórjuk meg a finomra vágott mandulával vagy pisztáciával. Papírszalvétával kibélelt tálcán, egy rétegben elrendezve, frissen kínáljuk.

Receptek kategória: