Méhészfagylalt recept

Méhészfagylalt recept
Hozzávalók:

2 db tojás,
1/2 liter tej,
1 evőkanál vanília,
1,5 dl illatos méz (pl. hársméz),
4 dl sűrű tejszín.

Elkészítés:

Egy nagy keverőtálban alaposan, habkönnyűre verjük fel a tojásokat és fokozatosan, állandó keverés közben adjuk hozzá a tejet, a mézet és a vaníliát, majd addig verjük tovább, míg jól el nem keverednek. Ezután adagoljuk bele a tejszínt és verjünk belőle kemény habot. Töltsük a fagylaltgépbe, és a kezelési utasítás szerint készítsünk belőle fagylaltot. Mézbe mártott friss gyümölccsel, dióval vagy kedvenc fagylalt öntetünkkel kínáljuk. Kb. 2 liternyi lesz belőle. Tipp: Friss gyümölcsfagylaltot egyszerűen úgy készíthetünk, hogy a fagyasztás előtt a fagylaltkeverék minden literjéhez 2 deciliter friss gyümölcspépet keverünk.

The Mountain - 3D pólók