Kandírozott sárgarépa recept

Kandírozott sárgarépa recept
Hozzávalók:

1/2 kg sárgarépa,
1/2 kg méz,
2 dl porcukor,
2 evőkanál finom étolaj,
1 teáskanál őrölt gyömbér,
1 dl durvára darált dióbél.

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a répát és mossuk meg alaposan. Daráljuk finomra a gyümölcsdarálóban (vagy ha nincs ilyen, reszeljük igen finomra). Egy serpenyőben keverjük össze a mézet, a cukrot, az olajat és a gyömbért, majd lassú tűzön teljesen forraljuk fel. A forró mézes keverékhez apránként, állandó keverés közben adjuk hozzá a reszelt répát és a dióbelet. Lassú tűzön, állandó kevergetés közben (hogy elejét vegyük az odaégésnek) forraljuk tovább 50 - 60 percig, vagy amíg a keverék sűrű, sötétbarna és sima, fényes nem lesz. Ezután öntsük ki egy megnedvesített sima fémlapra, és kenjük szét kb. fél cm vastagságú réteggé. Egy éles kést mártsunk forró vízbe, és ezzel rácsozzuk be az anyag felületét (legegyszerűbb háromszög, rombusz vagy négyzet alakban). Hagyjuk hűlni legalább három óra hosszat, vagy amíg teljesen át nem keményedik. Vegyük le a fémlapról, a jelölések mentén tördeljük szét, és enyhén megvajazott tálcán szervírozzuk. A fenti adagból kb. négy tucat lesz.

The Mountain - 3D pólók