Ízes sárgarépa süti recept

Ízes sárgarépa süti recept
Hozzávalók:

1 dl vaj vagy margarin,
2 dl méz,
2 db tojás,
4 dl finomra reszelt sárgarépa,
1 dl mazsola,
1 dl apróra vágott dió,
1/2 dl narancslé,
2 teáskanál vanília,
2 dl korpás búzaliszt,
2 dl finomliszt,
2 teáskanál sütőpor,
1,5 teáskanál őrölt fahéj,
1 teáskanál szódabikarbóna,
1/2 teáskanál só,
1/2 teáskanál őrölt gyömbér,
1/4 teáskanál őrölt szerecsendió.

Elkészítés:

Egy nagy tálban verjük habosra a vajat a habverővel. Vékony sugárban, apránként verjük hozzá a mézet is, majd ezután egyenként, állandó verés közben adjuk hozzá a tojásokat is. Egy másik, kisebb tálban keverjük össze a répát, a mazsolát, a diót, a narancslét és a vaníliát - tegyük félre. Egy harmadik kisebb tálban keverjük egybe a liszteket, a sütőport, a fahéjat, a szódabikarbónát, a sót, a gyömbért és a szerecsendiót. Felváltva a répás keverékkel, keverjük a száraz hozzávalókat az elsőnek elkészített krémhez. úgy, hogy a száraz hozzávalókkal kezdjük, és azzal fejezzük is be. Ezután öntsük a tésztát egy kb. 30 x 10 x 5 cm-es sütőformába, tepsibe. Süssük a 180C°-ra előmelegített sütőben kb. 35 - 45 percig, addig, amíg a tészta közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán nem húzható ki onnan. Hagyjuk a formában hűlni 10 percig, aztán vegyük ki a sütit a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni egy fémhálón. 10 -12 adag lesz belőle.

The Mountain - 3D pólók