Gyümölcsös süti recept

Gyümölcsös süti recept
Hozzávalók:

3 dl dióbél félben,
3 dl brazil dió* (jobb híján a hámozott mandula is megteszi),
1 dl magnélküli mazsola,
2 dl félbevágott, kimagozott datolya,
1,5 dl kimagozott, kandírozott cseresznye,
1 dl kimagozott, kandírozott zöld cseresznye,
1 dl kockára vágott ananász,
1 dl felkockázott citrom,
2 dl átszitált finomliszt,
1 teáskanál sütőpor,
1 teáskanál só,
3 db nagy tojás,
2 dl méz,
1 teáskanál vanília.

Elkészítés:

Tegyünk félre egy kicsit (0,25 dl) a kandírozott cseresznyéből. Egy nagy keverőedényben keverjük össze a diókat és a gyümölcsöket. Szitáljuk egybe a száraz hozzávalókat, és keverjük a gyümölcsökhöz. Ezután verjük fel a tojásokat, keverjük az eddig elkészült keverékhez, majd finoman, vékony sugárban adagoljuk hozzá a mézet is. Közben, állandó kevergetés közben bele-bele csepegtethetjük a vaníliát is. Vékonyan zsírozzunk ki egy kb. 30 cm-es kuglóf (aminek a közepén lyuk van) alakú sütőformát, Ebbe meregessük bele, a megkevert süti anyagot, és ebben süssük 150°C-on másfél óra hosszat. Ha már a teteje is megbarnult, borítsunk rá alufóliát. További 30 percig süssük, a süti akkor lesz kész. Hagyjuk a formában kihűlni kb. 10 percig, ekkor elválik a forma oldalától, borítsuk ki a formából. Ha nem hagyná magát, egy éles, hosszú késsel "rásegíthetünk". A továbbiakban hagyjuk egy rácson hűlni. A díszítésről: a süti tetejét, megkenhetjük mézzel (vékonyan), erre az elején félretett kandírozott cseresznyéket tegyük. A süti finomabb lesz, ha hűtőben két-három napig "érleljük". Kb. kétkilónyi sütink lesz.
Felszolgálás előtt tejszínhabbal is "feldobhatjuk". Brazil dió: Háromszögletű, olajos mag, a brazil diófa (Bertholletia excelsa) ehető termése, kemény, gömbölyű héjból kell kibányászni).

The Mountain - 3D pólók